Ей ! Най-после доживях да си сменя титулярния bitcomet клиент. До сега ползвах само версии 0.68 - 0.70 С успешно работеща по-висока версия не се справях.
Като имате предвид, че ползвам само Win98se и Win2000 системи, през нереални IP-та, опитите ми да мина на версия по-висока от 0.7 бяха неуспешни. (нито доунлоад- нито уплоад).
От какво се наложи ? След като и старите си работят добре.
Смених типа на потребление на основния си компютър - реално IP. От него сийдвам около 500Гб торенти - над 230 бр.
Настана ужас - 100 проц. утилизация на компютъра, предимно от системни процеси.
След двудневна параноя, характерна за компютърен специалист с голям стаж: сканиране за червеи, смяна на защитната стена, преинсталация на TCP/IP стека, безброй настройки на параметрите на вътрешните и външни твърди дискове - проблема с 100 проц утилизация остана.
Развъртях клиентите. Azureus - работи, но не става да поеме целия трафик, огъва се.
utorrent - работи като слънце, с минимум натоварване, оптимален трафик, но ужасно ме домързя да местя и речеквам над 210 торента към него(той и така си търкаля към 100, предимно международни, че има тук-таме растрикции за BItComet). Но основното остава риска при сриване на компютъра да се загуби списъка с всичките активни торенти с които работи utorenta (случвало се е два пъти, досъдна работа е възстановяването).
Гледам - проблема е в BitCometa - за нула време разбеснява системните ресурси.
Стана ми ясно: или управлението на кеша или tcp/ip, а настроийките не помагат - за 5 мин и пак утилизацията на 100.
В пристъп на отчаяние се престраших пак да сменя версията и какво да гледам 0.82
О, чудо !
Работи!
И то как - като слънце.
Разписана на C++, с sheduler, графичен pop-up прозорец за скоростите, още по тънки настройки (още-година две и ще станат като на първите версии на Azureus
И една препоръка, ако сте в тежкото ми положение, с такова стопанство торенти с такъв обем - не слагайте по-големи стойности на halp-open от 50 !!! и общо над 200 конекции - просто няма такъв процесор който да понесе повече.

Очаквам с тази версия на Кометата да подобря собствения си рекорд на ъплод за едни ден. При тази гладка работа ще се съберат 150-170 Гб само за един ден от един компютър.